SKŁAD
-700g wołowiny,
-główka kalafiory,
-główka brokuł,
-5 większych marchewek,
-kefir,
-gęsta śmietana,
-chrzan ze słoika do smaku.  
SOS
Najlepiej przyrządzić  dzień wcześniej by się przegryzł.
Kefir mieszamy z gęstą śmietaną dodajemy chrzanu do smaku.
W zależności czy ktoś lubi łagodny czy ostry.  
WARZYWA Z WOŁOWINĄ 
Marchewkę obieramy i kroimy w większe kawałki takie ok 3-4cm.
Z kalafioru i brokuł odkrawamy mniejsze kawałki.  
Warzywa gotujemy w jednym garnku do momentu aż będą pół twarde, pół miękkie. 
 Wołowinę dusimy z przyprawami (bazylia, majeranek, oregano, sól i pieprz.) 
Mięso podajemy z warzywami polanymi sosem. 
SMACZNEGO!!!
Przepis dostałam od rodziców. 
mmm ;))
OdpowiedzUsuńpycha! bardzo smakowicie wygląda :)
OdpowiedzUsuńja osobiście warzywka wolę/lubię jeść bez sosu
alez Ty pysznosci wymyslasz;)
OdpowiedzUsuńaz slinka leci;)
To danie pochodzi akurat z diety jaką stosują moi rodzice. Wyglądało tak apetycznie, że sama musiałam zrobić.
Usuń