wtorek, 6 marca 2012

ŁOSOŚ Z GRILA

ŁOSOŚ Z GRILLA
-0.5 kg łososia
-bazylia,
-oregano,
-majeranek,
-sól i pieprz. 

Łososia przyprawiamy bazylią, oregano, majerankiem, solą i pieprzem. 
Kładziemy na tackę aluminiową i grillujemy 15 minut.
Jeśli nie ma pod ręką tacki aluminiowej każdy kawałek łososia można zawinąć w folię aluminiową.
Przy użyciu foli aluminiowej do każdego kawałka łososia można dodać jeszcze liść laurowy, ziele angielskie i cebulkę pokroją w kostkę lub paski.

SOS
-pomidory z puszki,
 -połowa dużej cebuli lub jedna mała, 
-dwie łyżeczki koncentratu pomidorowego, 
 -zioła prowansalskie,
-sól i pieprz.
 Pomidory z puszki miksujemy z koncentratem pomidorowym i ziołami prowansalskimi. Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na patelni.  Następnie pomidory dodajemy do przyrumienionej cebuli i chwilkę dusimy.

Sos można podać z ziemniakami, ryżem, makaronem lub kaszą. 
Dodajemy cytrynę do skropienia ryby.

SMACZNEGO



1 komentarz:

  1. mm wygląda pysznie!:) może takie kiedyś zrobię:)

    możemy obserwować jeśli chcesz;) www.my-blue-love.blogspot.com :)

    OdpowiedzUsuń