ŁOSOŚ Z GRILLA
-0.5 kg łososia
-bazylia,
-oregano,
-majeranek,
-sól i pieprz.
Łososia przyprawiamy bazylią, oregano, majerankiem, solą i pieprzem.
Kładziemy na tackę aluminiową i grillujemy 15 minut.
Jeśli nie ma pod ręką tacki aluminiowej każdy kawałek łososia można zawinąć w folię aluminiową.
Przy użyciu foli aluminiowej do każdego kawałka łososia można dodać jeszcze liść laurowy, ziele angielskie i cebulkę pokroją w kostkę lub paski.
SOS
-pomidory z puszki,
-połowa dużej cebuli lub jedna mała,
-dwie łyżeczki koncentratu pomidorowego,
-zioła prowansalskie,
-sól i pieprz.
Pomidory z puszki miksujemy z koncentratem pomidorowym i ziołami prowansalskimi. Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na patelni. Następnie pomidory dodajemy do przyrumienionej cebuli i chwilkę dusimy.
Sos można podać z ziemniakami, ryżem, makaronem lub kaszą.
Dodajemy cytrynę do skropienia ryby.
SMACZNEGO
mm wygląda pysznie!:) może takie kiedyś zrobię:)
OdpowiedzUsuńmożemy obserwować jeśli chcesz;) www.my-blue-love.blogspot.com :)