sobota, 15 czerwca 2013

SZYBKA RYBKA

 RYBA
SKŁADNIKI
-450g filetu z mintaja,
-bazylia,
-oregano,
-sól i pieprz do smaku,
- 200 g sera żółtego.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Filety doprawiamy solą, pieprzem, bazylią i oregano.
Rybę zawijamy w folię aluminiową i wkładamy do rozgrzanego piekarnika (200 stopni)
Na piętnaście minut.
Po piętnastu minutach wyjmujemy gotową już rybę i trzemy na nią ser żółty. 

SOS 
SKŁADNIKI
-200g śmietany 18%,
-300ml maślanki,
-Dwie garstki rzodkiewki.
-sól i pieprz.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Śmietanę mieszamy razem z maślanką i dodajemy pokrojoną w paski lub półksiężyce rzodkiewkę.
Doprawiamy solą  i pieprzem do smaku.

Danie możemy podać z ziemniakami, frytkami, ryżem, makaronem lub kaszą. 


SMACZNEGO!!!

8 komentarzy:

  1. mm ryba z serem musi być przepyszna, jeszcze nie miałam okazji takiej jeść..

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam ryby:) Ale tylko nasze krajowe:) NO ewentualnie łososia norweskiego jak nie dostanę polskiego. Ale z jem z kaszą to tylko nieprażoną. Polecam. Ma łagodniejszy smak i nadaje się właśnie do ryb. Prażoną jem tylko do warzyw, jajka i drobiu:)Pozdrawiam ciepło:)

    OdpowiedzUsuń
  3. lubię rybki:) smacznie wygląda:)

    OdpowiedzUsuń
  4. czy ty jesz jakies warzywa?

    OdpowiedzUsuń