RYBA
SKŁADNIKI
-450g filetu z mintaja,
-bazylia,
-oregano,
-sól i pieprz do smaku,
- 200 g sera żółtego.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Filety doprawiamy solą, pieprzem,
bazylią i oregano.
Rybę zawijamy w folię aluminiową i
wkładamy do rozgrzanego piekarnika (200 stopni)
Na piętnaście minut.
Po piętnastu minutach wyjmujemy
gotową już rybę i trzemy na nią ser żółty.
SOS
SKŁADNIKI
-200g śmietany 18%,
-300ml maślanki,
-Dwie garstki rzodkiewki.
-sól i pieprz.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Śmietanę mieszamy razem z maślanką i
dodajemy pokrojoną w paski lub półksiężyce rzodkiewkę.
Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Danie możemy podać z ziemniakami,
frytkami, ryżem, makaronem lub kaszą.
SMACZNEGO!!!
zglodnialam !!
OdpowiedzUsuńmm ryba z serem musi być przepyszna, jeszcze nie miałam okazji takiej jeść..
OdpowiedzUsuńUwielbiam ryby:) Ale tylko nasze krajowe:) NO ewentualnie łososia norweskiego jak nie dostanę polskiego. Ale z jem z kaszą to tylko nieprażoną. Polecam. Ma łagodniejszy smak i nadaje się właśnie do ryb. Prażoną jem tylko do warzyw, jajka i drobiu:)Pozdrawiam ciepło:)
OdpowiedzUsuńsmacznego ;D
OdpowiedzUsuńlubię rybki:) smacznie wygląda:)
OdpowiedzUsuńsmaczności :)
OdpowiedzUsuńczy ty jesz jakies warzywa?
OdpowiedzUsuńChyba widać.
Usuń