wtorek, 21 lutego 2012

ŚLEDZIK Z PUSZKIEM

 ŚLEDZIK Z PUSZKIEM

Skład
-dwa filety ze śledzia w occie,
-4 jajka,
-majonez,
-groszek.

Przygotowanie

Jajka gotuje my na twardo. Filety ze śledzia kroimy na połowę, wzdłuż.
Kiedy jajka są już twarde zawijamy je w śledzia i nadziewamy wykałaczką. Kładziemy na płaskim półmisku płaską stroną jajka. Na górę kładziemy majonez i posypujemy groszkiem. 

SMACZNEGO








Przepis pochodzi od mojego taty. 

9 komentarzy:

  1. Majonez jest z jajek, więc po co go aż tyle, skoro jest już jajko?

    OdpowiedzUsuń
  2. Bo to lepiej smakuje, ja lubię majonez, więc mnie by to nie przeszkadzało. :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Nie widzę nic dziwnego w połączeniu majonezu z jajkiem.

    OdpowiedzUsuń
  4. To nie jest połączenie dziwne, ale niezdrowe. Majonez zawiera dużo cholesterolu. Lepiej jest dać mniej majonezu, skoro już są jajka. Potem będziesz miała problemy z zatkanymi żyłami. Lepiej temu zapobiegać.

    OdpowiedzUsuń
  5. I jeszcze dodam, że odkładający się cholesterol w żyłach ma zły wpływ na płód.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dzięki będę pamiętać. :-)

      Pozdrawiam.

      Usuń
  6. Majonez można zmieszać z jogurtem naturalnym, a najlepiej w ogóle go zastąpić...W tej ilości majonezu widzę tylko zawał serca.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Zawału serca po takiej ilości na pewno się nie dostanie jak raz na jakiś czas się zje. Chyba ze ktoś codziennie je majonez.

      Usuń
  7. Się przyczepiłyście tego majonezu jakby jadła go codziennie słoikami. Jak raz na jakiś czas ktoś zje majonez to z tego powodu nie umrze.

    OdpowiedzUsuń