SKŁADNIKI
0,5 kg mięsa mielonego,
pomidory w puszce,
4 łyżeczki koncentratu pomidorowego,
cebula,
4 pomidory koktajlowe,
20 deko sera w kostce,
garstka kurek,
pół opakowania makaronu,
majeranek, oregano, bazylia na oko,
oliwa z oliwy,
PRZYGOTOWAIE
Makaron wrzucamy do posolonej wrzącej wody. Po ugotowaniu (makaron nie może być za twardy ani za miękki) dodajemy oliwy z oliwy.
Mięso mielone przyprawiamy solą, pieprzem, majerankiem, oregano i bazylią. Robimy małe klopsiki, które wrzucamy na rozgrzany olej.
Kroimy cebulę w kotkę i czekamy, aż się przyrumieni na patelni.
Pomidory z puszki wrzucamy do miseczki. Przyprawiamy solą, pieprzem, bazylią, oregano i majerankiem. Dodajemy 4 łyżeczki koncentratu pomidorowego.
Kiedy cebulka się przyrumieni wrzucamy do niej przyprawione już pomidory.
Kiedy sos zaczyna się gotować wlewamy go do przyrumienionych klopsików i dusimy chwilkę.
Jako dodatek smażymy garstkę kurek.
Smażymy pomidory koktajlowe pokrojone na pół. Jednak przedtem przyprawiamy solą.
Spaghetti kładziemy na głęboki talerz. Dodajemy przygotowany sos. Na sos kładziemy utarty ser, kurki i pomidory koktajlowe. Do ozdoby możemy dodać świeżej bazylii.
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz