Przepisy pochodzą z książki kucharskiej "Kuchnia Polska"
PURE Z ZIEMNIAKÓW
5 dużych ziemniaków, śmietana 18, masło, cebula, sól, pieprz, koperek i majeranek.
Ziemniaki obrać, ugotować, odcedzić, odparować i zmiksować. Dodać 2 łyżki śmietany i łyżeczkę masła. Zmiksować wszystko razem. Dodać wcześniej podsmażoną cebulkę i wymieszać łyżką. Posypać koperkiem i dodać majeranku do ozdoby.
ESKALOPKI Z DROBIU
700g filetu z drobiu,2 łyżki mąki, sól, pieprz, masło do smażenia.
Filet oczyścić, opłukać i pokroić na plastry o grubości 1 cm, lekko pobić. Oprószyć pieprzem solą i mąką. Smażyć z obu stron po 2-3 minuty na maśle.
SMAŻONE WAŻYWA
Pół kalafiora i jedna cebula.
Kalafior rozdrobić. Cebulę pokroić w prążki i usmażyć razem na głębokim oleju.
KOKTAJL TRUSKAWKOWY
1 kg truskawek wymieszać z litrem maślanki i cukrem do smaku.
Truskawki mniaaaam! :)
OdpowiedzUsuńxx
http://sasanja.blogspot.com