wtorek, 13 stycznia 2015

INDYK Z WARZYWAMI

 SKŁADNIKI

-Opakowanie szynki z indyka, 
-1 cukinia,
-cebula, 
-bakłażan, 
-3 ząbki czosnku, 
-1 pomidory w puszcze,
-zioła prowansalskie,
-oliwa z oliwek,
-sól i pieprz. 

Wszystkie (cebula, czosnek w drobną kostkę) warzywa  pokroić w kostkę. 
Podsmażyć je na rozgrzanej oliwie przez około 5 minut.
Następnie podlać 250 ml wody dodać zioła prowansalskie i pomidory. 
Całość dusić  na ogniu przez kolejne pięć minut. 

Indyka oprószyć solą i pieprzem. 
Smażyć na gorącej oliwie z każdej strony. 

Mięso podać z warzywami. 
Jako dodatek wykorzystać, makaron, ryż lub ziemniaki.

SMACZNEGO 






16 komentarzy:

  1. wygląda smacznie, tylko zamiast makaronu jadłabym z ryżem :)

    OdpowiedzUsuń
  2. ..ale u Ciebie dzisiaj smacznie...pozdrawiam...

    OdpowiedzUsuń
  3. Wygląda pysznie :) Przepis na pewno wypróbuję :)

    OdpowiedzUsuń
  4. O jejku, wyglada tak kusząco. .!:) Musze kiedyś zrobić :D
    http://odkrywajzalicja.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  5. mmm wygląda pysznię , ale ja zamiast makaronu użyłabym czegoś innego ; ))

    OdpowiedzUsuń
  6. ale sie zrobiłąm głodna, z pewnością wypróbuję

    OdpowiedzUsuń
  7. wygląda super, ale nie dla mnie :P

    OdpowiedzUsuń