OWOCE MORZA
-500g krewetek,
-pomidory z puszki,
-jedna paczuszka ryżu,
-połowa dużej cebuli lub jedna mała,
-dwie łyżeczki koncentratu pomidorowego,
-zioła prowansalskie,
-sól i pieprz.
Krewetki smażymy na oliwie do przyrumienienia. Pomidory z puszki miksujemy z koncentratem pomidorowym i ziołami prowansalskimi.
Ryż gotujemy, a cebulę podsmażamy na patelni.
Krewetki dodajemy do zmiksowanego sosu następnie wrzucamy na patelnie do mieniącej się cebuli i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Kiedy sos pomidorowy z krewetkami jest gotowy podajemy go z ryżem.
SMACZNEGO!!!
Boję się krewetek;[ Nie wiem czy się przełamię.
OdpowiedzUsuńurodzisz chłopczyka czy dziewczynkę?;) czy jeszcze nie wiadomo?
OdpowiedzUsuńDrugiego lutego powinnam wiedzieć.
OdpowiedzUsuń